NEWS
ART COPENHAGEN 19-21.sept 2014

http://www.artcopenhagen.dk

Galleri NB 16.08 - 20.09

Merge
Soloshow
Paintings
http://www.gallerinb.com


www.kunstwerk-carlshuette.de/


www.osloopen.no

Kunstgalleriet 25.10-24.11 2013

http://www.kunstgalleriet.no

ARTVilnius 2013
www.artvilnius.com/2013
www.gallerinb.com/


Kristiansand Kunsthall
Marte Johnslien
Qualia
09.03 – 21.04
Marte Johnslien (f. på Lillehammer i 1977). Hun bor og arbeider i Oslo. Marte Johnslien har gjennom tidligere prosjekter hatt et «alternativt» fokus på modernismen, der såkalte rasjonelle og formale kunstnere som Le Corbusier og Barbara Hepworth har blitt satt i sammenheng med åndelige og nyreligiøse bevegelser av sin tid. I utstillingen Forente Nyanser på Galleri Riis i 2011 undersøkte hun nærmere historien rundt meditasjonsrommet i FN-bygget som Dag Hammarskjöld initierte i 1954. I prosjektet hun skal vise på Kristiansand Kunsthall så går hun videre på denne tematikken, og ser på forholdet mellom modernistisk kunst og buddhistisk lære i dagens kontekst. Sentralt i prosjektet står temaene selv-refleksjon, og den hvite kube som symbol på åndelig søken.

Marit Roland
09.03 – 21.04
Marit Roland (f. 1981 i Kristiansand og oppvokst på Hægeland i Vennesla kommune) avsluttet sin Masterutdanning ved Kunstakademiet i Trondheim NTNU våren 2012. Roland er tilknyttet Galleri Maria Veie.
Hun har sin bakgrunn fra klassisk figurativ tegning, men har i de senere år utviklet et nytt uttrykk hun kaller ”Paper Drawings”. Som tittelen indikerer dreier det seg om tegninger laget av papir. Kraftig papir hentet fra byggevarekjeder bearbeides fysisk av Roland. Slik blir streken i disse arbeidene en fysisk masse som utvikler seg til en skulpturell form i rommet.
I 2012 vant hun Sparebanken Pluss kunstnerpris. Prisen deles ut årlig i samarbeid med Sørlandets Kunstmuseum, og tildeles en ung utøvende kunstner som utmerker seg innenfor det visuelle kunstfeltet. Utviklingen fra en klassisk figurativ tilnærming til tegning til et uttrykk som utprøver tegningens egne begrensninger trekkes frem av juryen som et modig og innovativt valg. Det er også en spennende utviklingsretning av en ung og helt nyutdannet kunstner.

Marius Martinussen
09.03 – 21.04
Marius Martinussen (f. i Kristiansand i 1978). Bor og arbeider i Oslo.
Marius Martinussen er en maler med mange fasetter. Han har hatt soloutstillinger over det meste av Norge og deltatt i gruppeutstillinger i en lang rekke land. I tillegg er han flittig engasjert til utsmykningsoppgaver og er innkjøpt av mange offisielle norske samlinger.
Han gir vår samtid et kunstnerisk uttrykk gjennom å bruke media og reklamespråket i billedkunsten. Martinussen betegnes som en dyktig kolorist og maleriene hans er fargesterke og ekstravagante med et bredt register av referanser til populærkulturen. Han utforsker hele spekteret av det abstrakte maleri og maler sine bilder ved bruk av airbrush.
Fargekombinasjonene skaper et dynamisk uttrykk som gir assosiasjoner til storbyens lysskilt og graffiti. Det henvises til pop art, ekspresjonisme og til modernistisk abstraksjon når man snakker om Martinussens maleri. Han nærmer seg maleriets problemstillinger og utfordringer gjennom formale eksperimenter men også gjennom referanser til kunsthistorien ved bruk av ulike stiluttrykk og kunstteori.

http://www.kristiansandkunsthall.no/nye-utstillinger-mars/
Galleri J Aasen
Maleri og grafikk
Åpning Lørdag 2. Februar kl 13.00
fra 2. februar – 17. februar 2013.
kunstneren vil være tilstede på åpningen.
Velkommen
Åpningstider:
Tirsdag-onsdag: 11.00-13.00 lørdag: 12:00-15:00 Søndag: 13:00-15:00Bergen Kjøtt
galleri NB - Viborg - aktuel udstilling
28.09 - 27.10

25 års jubilæumsudstilling
- individuelle hovedværker af:
(udstillingen præsentererer 1 til 2 særligt udvalgte værker af de enkelte kunstnere)

Vilmantas - Walter Barrientos - Toon Berghahn - Thomas Andersson - Steen Larsen
- Sergei Sviatchenko - Paul Smulders - Ole Tersløse - Mette Rishøj
- Marius Martinussen - Kàri Svensson - Carsten Frank - Hugo Tieleman - Jacob Brostrup
- Frode Steinicke - Bent Holstein - Dennis Seide - Anne Vilsbøll
- Frederik Lindskov - Christina Blaabjerg - Zygimantas Augustinus
http://viborg.gallerinb.com/


22. september - 18. november 2012

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 22. september kl. 13.00!
Marius Martinussen (1978) er en maler som utforsker hele spekteret av det
abstrakte maleriet. Over de siste ti årene har han beveget seg innenfor en
mengde formale problemstillinger og en utrettelig utforsking og utfordring
av lerretsflaten, ofte på en leken måte og med referanser til kunsthistorien,
pop art, opp art, fotobasert maleri, grafisk design og tegneserier.
Marius Martinussens billedunivers preges av omgang med airbrush en
metode knyttet opp mot spraylakkering av biler. Gjennom arbeider i lag
fremkaller han kontraster i lys, farge og metning som gir uttrykk preget av
en spenningsmettet ambivalens mellom teknikker, som vanligvis er knyttet
til masseproduksjon, og de taktile uttrykkene han frembringer.
Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim i 2004 og har bak seg en
rekke separatutstillinger, offentlige innkjøp og oppdragskunst. Han har blitt
kjent i regionen som kursleder ved Midtnordisk Kunstfestival hvor han har
gjort seg bemerket med sin særpregete omgang med billedflaten.
http://www.nils-aas-kunstverksted.no

www.heimdal.kunstforening.net/


www.trondheimopen.org


www.tromsokunstforening.no


/ (1 of 1)

http://billboardpainting.dk/wp/
/ (1 of 1)


www.gallerinb.com

/ (1 of 1)
Marius Martinussen (1978) er en maler som utforsker hele spekteret av det abstrakte maleriet. Over de siste ti årene har han beveget seg innenfor en mengde formale problemstillinger og en utrettelig utforsking og utfordring av lerretsflaten, ofte på en leken måte og med referanser til kunsthistorien, pop art, op art, fotobasert maleri, grafisk design og tegneserier.

Martinussen iverksetter et bredt fargespekter, ofte sterke i valøren, og ofte farger som forbindes mer med populærkultur, sukkertøy eller leker. Et tidlig eksemplel på eksperimentering, diverisitet i fargebruk og mangfold i uttrykksformer kan være serien Eye Candy fra 2005. I en serie like store malerier, 18x24 cm, er Martinussen innom abstrake former som kan få lerretsflatene til å minne om alt fra kakelokk og tegneserieruter til platecovere og klassisk abstrakt maleri.

I den siste serien bilder som Martinussen har malt i løpet av et opphold i Paris høsten 2011 er det det heftige maleriet Martinussen har lekt med. Typisk for det heftige maleriet er at det er basert på subjektivitet, har et figurativt billedspråk og er preget av kraftige lys- og fargevirkninger. Hos Martinussen er bildenes overflate "streket" opp på en grov måte som hentyder til det subjektive og tilstedeværelsen av "heftige" penselstrøk.

At Martinussens bilder er malt med airbrush, en teknikk han har jobbet med de siste to årene og som kanskje heller forbindes med spraylakkering av bilder, knytter dem opp mot masseproduksjon og populærkultur, motsatsen til det subjektive maleri. I tillegg kommer at bildene kan gi assosiasjoner til satelittbilder av naturlandskap, havoverflater eller overflaten på krøllete lakner. Dermed spiller Martinussens malerier opp mot både det klassiske subjektive maleriet og dets motsats slik vi kjenner det fra popkunsten og hyperrealistisk maleri.

http://haugesund-billedgalleri.net/


/ (1 of 1)

http://www.orlandkultursenter.no


GALLERI NB

STAND 206

Sct. Mathias Gade 14 - 8800 Viborg
Vindeboder 1 - 4000 Roskilde
Nikolaj Plads 27 - 1067 København K
Telefon: 86 62 82 24
Telefax: 86 61 36 25
Mail: nbgal@nbgal.dk
Internet: www.gallerinb.com
http://www.artherning.dk/ (1 of 1)
Siden 1882 har Høstutstillingen - bortsett fra fire år under den 2.verdenskrig - vært en årlig begivenhet. I år søkte hele 2 221 kunstnere. Av disse kom 244 videre til juryens andre bedømmelse. Avsluttende juryering viser at 93 kunstnere kan glede seg over at deres verk er representert på årets utstilling. Til sammen viser utstillingen 116 arbeider.
Den nasjonale jury er i år representert ved Arne Revheim (leder), Sissel Palmstrøm, Jon Gundersen, Line Halvorsen, Ingeborg Kvame og Ellen Karin Mæhlum.
I en måned har juryen arbeidet med utvelgelse og utstillingsdesign. Høstutstillingen har fri innsendelse, alle som ønsker kan søke.
http://www.billedkunst.no/hostutstillingen/8 norske grafikere 28. maj - 17. juli 2011 Fernisering lørdag den 28. maj kl. 14. 8 norske grafikere, der alle er medlemmer af foreningen Norske grafikere Ståle Blæsterdalen, Kristian Finborud, Camilla Kloster, Tom Stian Kosmo, Marius Martinussen, Elin Rødseth, Sidsel Westbø og Astrid Yttri grafisk værksted NÆSTVED - Print Studio for Artists, Sygestalden 15C, Grønnegades Kaerne Kulturcenter Grønnegade 10, 4700 Næstved, Danmark
http://www.grafisk-galleri.dk/http://www.norske-grafikere.no/


/ (1 of 1)

http://www.lautom.nohttp://bomuldsfabriken.nohttp://www.galleriallmenningen.no/
/ (1 of 1)

http://www.stavanger-kulturhus.nohttp://www.lnm.no/http://www.kunstnerforbundet.no/
http://sandefjord.kunstforening.net/


http://www.brandstrup.no